Как за няколко месеца натрупах десетки хиляди последователи в Instagram – Част I

Ако трябва да избера една социална мрежа,
за да създадам бранд, бих избрал Instagram.
Gary Vee (Вероятно най-известният маркетолог в света)

Инстаграм

Цялото приключение, наречено Instagram, за мен започна с един PDF.

Тогава ненадейно Anelia Magleva (знаеш я от блога Nojici) ми прати един PDF с информация, която ми даде всичко, което трябва да знам! PDF, който промени представите ми за Instagram. PDF, който ме накара да действам веднага, и това се оказа един от най-печелившите ми ходове досега! Един PDF, за който… ще ви кажа повече по-късно!

Моята Instagram история

Февруари 2016 г.

Моите знания за Instagram се свеждаха до това, че там се споделят някакви снимки от някакви хора. Нямах идея как мога да натрупам последователи или да правя пари от него.

Май 2016 г.

 • Instagram акаунта на бранда ми в САЩ има над 24 000 последователи.
 • Снимките ми имат огромен engagement, като за нишата ми.
 • Хората ме харесват и ми пишат много съобщения, получавам над 20 съобщения на ден.
 • Продал съм продукти за няколко хиляди лева. Хората определено са склонни да “вадят портфейлите си” в Instagram.
 • Имам по над 10 000 нови последователи на месец.
 • Имам собствен хаштаг с около 500 поста в него.
 • Съвсем скоро бранд в моята ниша (за който разбрах, че е голям впоследствие) ми писа с предложение да ми прати скъп предмет ($599), за да го тествам и да напиша пост за това в Instagram. На пръстите ми беше да им пиша да го пратят в България. Сигурно щеше да им стане лошо, ако бяха чули това!  😎

Инстаграм

За месец май очаквам новите последователи да са над 12 000! Държа да отбележа, че това са почти изцяло хора от САЩ (защото там ми е пазарът). За в бъдеще мисля да отделя много повече внимание на Instagram и на Pinterest, която е втората социална мрежа, която развивам (ще напиша отделна статия за нея).

Защо ти разказвам толкова много за моя Instagram акаунт? Не е за да се хваля, а за да ти покажа какво е възможно, ако вложиш душа и сърце в развитието на своето присъствие в Instagram.

 

Какво трябва да знаеш за Instagram

 

Как го правиш, ще попиташ ти. Ще ти кажа всичко, което знам, но нека първо да си поговорим за Instagram като социална мрежа, за да имаш идея с какво се захващаш, ако решиш да го развиваш. Ето ги и особеностите на Insragram като социална мрежа.

Инстаграм

 • Instagram е една от най-бързо развиващите се социални мрежи, като към момента има над 400 милиона потребители.
 • Тя е почти изцяло визуална мрежа – качеството на снимките има огромно значение за резултатите, които ще получиш.
 • Instagram е почти изцяло за смартфони – версията за компютър е супер ограничена, като дори не можеш да постваш от компютър (можеш, но със специален софтуер) и да пращаш съобщения на други потребители.
 • В Instagram можеш да правиш общо взето 5 неща – да лайкваш, да коментираш, да постваш, да следваш и да пращаш съобщения.
 • Не се иска покана за приятелство, а просто следваш хората, които ти харесват (както впрочем е във всички останали социални мрежи, които знам, с изключение на Facebook).
 • В Instagram можеш да имаш само 1 линк, на който може да се кликва (clickable link) – линкът в биографията ти. На снимките не може да се кликва, освен ако не са платена реклама.
 • В Instagram хаштаговете играят огромна роля – могат да утроят лайковете на снимките ти, ако ги използваш правилно.
 • В Instagram постовете ти достигат до много повече хора, отколкото във Facebook (макар, че скоро малко го намалиха). Не мога да се ангажирам с точни цифри, но моите наблюдения показват, че общо взето е около 5-10 пъти повече.
 • Има огромни брандове, които основават почти цялата си маркетинг стратегия на Instagram (виж например Shredz – Лазар Ангелов им е рекламно лице).
 • Отскоро има реклама в Instagram, която се настройва от Facebook, и първоначалните ми тестове показват, че действа супер добре и кликовете са много евтини, дори за конкурентен пазар като САЩ.
 • Най-важното – хората вадят портфейлите в Instagram, тоест готови са да платят, ако ги препратиш от Instagram към външен сайт. Нещо, в което не бях сигурен доскоро, но вече е проверено от мен!

Съветвам те, ако си решил да го развиваш, да го “разцъкаш” сам, за да можеш да свикнеш с интерфейса, защото нищо не може да замени собствения опит.

В следващата статия подхващаме трупането на последователи в Instagram и правилното им ангажиране!

А, да. PDF-a с информацията, която промени представите ми за Instagram. Не мисля да го държа за себе си. Давам ти го още сега.

Можеш да го намериш в групата ни във Facebook – The Knowledge Bank.

Цъкни тук, за да разбереш повече за групата и да кандидастваш.

В търсачката на групата (горе в дясно) напиши “Instagram”. Книгата се казва “How to Get Your First 10,000 Instagram Followers eBook

После цъкаш download и си готов!

Също така можеш да последваш личния ми профил в Instagram, където поствам оригинални снимки за ежедневна мотивация! Цъкни тук! 

Ако тази статия ти е харесала, моля сподели я с приятели! 🙂

До скоро и успех!

Велизар

ВАЖНО: Не мога и не давам никакви гаранции за вашата способност да получите резултати или да печелите пари с моите идеи, информация, инструменти и стратегии.  Резултатите, които аз съм постигал, не са типични и по никакъв начин не намеквам, че някой може да постигне такива или каквито и да е резултати, ако следва изложеното тук.

Онлайн Предприемач, Блогър, Инвеститор, Автор - #1 книга за ПОСТИГАНЕ НА ЦЕЛИ в България

Site Footer