Как за няколко месеца натрупах десетки хиляди последователи в Instagram – Част III

След като в предишните две статии ти казах повече за Instagram и стратегиите, които използвам, за да трупам последователи там, сега е време да ти кажа как да постваш и какви софтуери използвам.
Ако не си чел предишните две статии, ето ти линкове:

 

Как поствам в Instagram

Velizar 32

Има определени правила за постване. Някои от тях съм научил от курсове, други са открити и изпробвани от мен. Във всеки случай това не са някакви закони, които не бива в никакъв случай да нарушаваш.

Тук ще ги споделя с теб, а ти ги тествай и виж дали работят за теб и за твоите конкретни цели:

 • Винаги поствай съдържание, което би резонирало с аудиторията ти – ако страницата ти е за домашни любимци, не поствай снимки на коли. Това не е относимо към аудиторията ти.
 • Винаги поствай красиви снимки – не мога да опиша с думи колко важно е да постваш качествени снимки. Тествал съм всякакви неща и мога да ти кажа, че в Instagram красива снимка с малко или никакъв текст получава най-много лайкове. Снимки, които целите са покрити с текст, получават по-малко лайкове.
 • Използвай WordSwag, за да създадеш снимките (за това – по-надолу).
 • Винаги пиши текст (caption), който добавя стойност към картинката, нещо от теб. Може дори да е малък коментар или отбелязване на нещо очевидно по снимката. 
 • Винаги използвай хаштагове в коментар, а не в caption-a на снимката. На практика това изглежда все едно имаш два собствени коментара след снимката – един е caption-а, а в другия са коментарите. Така хората ще могат да те открият по хаштаговете, но последните няма да загрозяват caption-a ти. Виж как изглежда на снимката.

 

Как натрупах последователи Instagram

 

 • Можеш да откриеш хаштагове, като търсиш в търсачката на Instagram и после кликнеш в раздел Tags, както е показано на снимката. В началото те съветва да не ползваш топ хаштаговете, а да се насочиш към такива със среден и малък брой постове.

 

последователи

 • Ползвай емотикони – Това определено ще увеличи видимостта на постовете ти. 
 • В Insgagram не можеш да слагаш нови редове. Няма бутон Enter. За да разбиеш голям текст на блокове, първо го напиши в друга програма (например Notes или Evernote) и после го копирай и постави в Instagram.
 • Аз лично поствам по 4-5 пъти на ден и това ми се струва оптимално.

 

Какви софтуери използвам

 

Софтуерите, които използвам, в общи линии са 4 – Captivate (приложение за iOS), Cleaner (приложение за iOS), Instagress и WordSwag. Да започваме по ред на номерата.

Captivate – струва $4 еднократно и ти дава възможността да следваш автоматично на всеки час последователи на друг акаунт. То в общи линии следва стратегията F4F. Виж повече за тази стратегия, наречена F4F, тук. Приложението има само версия за iOS.

Как да го настроиш:

 • Цъкни да не се следват повече от 50 души на час, както е показано на картинката.
 • Не следвай вече последвани акаунти и акаунти, които вече те следват, както е показано на картинката.

последователи

Как да го използваш:

 • Намери най-големите акаунти в твоята ниша с приложението
 • Цъкни на техните Followers и скролни надолу, за да ти се появят поне 1000 последватели
 •  Цъкни Quick Select и след това Actions – Follow
 • Приложението ще започне да следва само на всеки час. Когато последваш всички акаунти, повтори посочените по-горе действия, за да заредиш нови.
 • Така ще последваш 50 души веднага и по 50 души на час за следващите часове.
 • Когато се доближиш до лимита си за следване, започни да unfollow-ваш с Cleaner.

последователи

Cleaner – струва $4 еднократно и ти дава възможност да ghost followers – хора, които никога не са харесвали или коментирали твое съдържание. То е на същия създател като Captivate.

Как да го настоиш:

 • Не махай повече от 50 души на час, както е показано на картинката.

последователи

Как да го използваш:

 • Цъкни на Following – List – Load All Users
 • Quick Select – Select Ghost Followers (това са хора, които никога не са харесвали или коментирали твое съдържание)
 • Actions – Unfollow
 • Така ще махнеш 50 души веднага и по 50 души на час за следващите часове

последователи

Това на практика е стратегията F4F или follow for follow. Преди да я правиш, се осведоми максимално много за нея. Повече за нея можеш да намериш в предишната ми статия, но потърси и в Google.

Instagress – това е софтуер, който автоматизира част от действията, които можеш да правиш в Instagram, и по-точно лайкването, коментирането, следването, unfollow-ването.

Аз лично го ползвам за всичко, макар че за коментирането съм доста раздвоен, защото коментарите понякога могат да се появят на много неподходящо място и може да изглеждат доста странно в очите на хората.

Съветвам те да го разгледаш и да го пробваш за няколко дни, за да можеш да прецениш дали да го ползваш.

WordSwag – това е софтуер за обработка на снимки, който е наличен само за iPhone (няма го за Android). Струва няколко долара и си заслужава напълно, защото с него без особени усилия можеш да правиш невероятни снимки с прекрасни шрифтове.

Готови снимки, които са достъпни за свободно ползване, тоест няма да ти навлекат проблеми с авторски права, можеш да намериш на следните адреси:

Така завършваме нашето Insgtagram приключение. Казах ти всичко, което знам. Време е да вземеш нещата в свои ръце и да действаш.

Пожелавам ти успех!

Също така можеш да последваш личния ми профил в Instagram, където поствам оригинални снимки за ежедневна мотивация! Цъкни тук! 

Ако тази статия ти е харесала, моля сподели я с приятели! 😆 

ВАЖНО: Не мога и не давам никакви гаранции за вашата способност да получите резултати или да печелите пари с моите идеи, информация, инструменти и стратегии.  Резултатите, които аз съм постигал, не са типични и по никакъв начин не намеквам, че някой може да постигне такива или каквито и да е резултати, ако следва изложеното тук.

Онлайн Предприемач, Блогър, Инвеститор, Автор - #1 книга за ПОСТИГАНЕ НА ЦЕЛИ в България

Site Footer