Защо винаги трябва да живееш в СЕГАШНИЯ МОМЕНТ

Спомням си как преди две години седях във Фантастико в Студентски град и се чудех дали да си купя 200 грама за около 5 лв. За луканка става въпрос.

Силата на Настоящето

По това време тъкмо ме бяха уволнили от омразната ми работа и живеех с няколко лева на ден за храна.

Купих си я в крайна сметка. Цялата сума за дневна храна отиде за 200 грама удоволствие.

Нямах търпение да се върна вкъщи и да я изям. Когато я отворих и хапнах изпитах нещо като душевен оргазъм. Това беше може би най-вкусното нещо, което някога съм ял. Delightful. Тогава си мислех колко невероятно ще бъде да мога си позволя да ям луканка всеки ден и колкото си искам.

Сега мога. Едва ли е нужно да казвам, че луканката вече няма същия вкус. Скъпата храна – също.

Преди исках да бъда известен. Исках много хора да знаят името ми. Преди, когато отивах на събитие, никой не ме познаваше. Можех да бъда когото си поискам и да говоря с когото си поискам.

Сега, голяма част от хората, с които се срещам, ме знаят. Но с всичко това от време на време се появят фалшивите физиономии и усмивки, желанието да ме впечатлят, скритата agenda, която някои хора имат, когато си говорят с мен, фалшивото мое усещане, че след като повечето хора ме познават, трябва да се държа по определен начин.

Преди исках да знам много. Исках да не съм новак. Мразех незнанието си и четях прекалено много, за да избягам от него.

Сега, след като съм прочел 150+ бизнес книги и книги за личностно развитие, почти нищо, което прочета, не е ново за мен.

Очарованието да прочета нещо ново и невероятно се изпари. Спомням си, когато за пръв път чух Jim Rohn да казва “success is not something you pursue, it is something you attract”. Велик цитат. Вече не попадам на такива цитати. И ми се иска отново да съм новак с чисто съзнание.

Преди да решиш, че тази статия съм я писал само за да ти се оплаквам, ще ти кажа, че това, което казвам, не е оплакване.

Напротив, аз обичам живота си сега. Но си давам сметка, че вратите, които се отварят за мен, затварят други врати.

Така е в живота – не можеш да имаш всичко. Както казва Ralph Waldo Emerson – “For everything you have missed, you have gained something else, and for everything you gain, you lose something else”.

Истинското щастие е да можеш да оцениш това, което имаш СЕГА. Животът не е създаден, за да е перфектен, а за да се живее.

Не вчера или утре. СЕГА. С всички предимства и недостатъци на СЕГА.

Ако тази статия ти е харесала, моля сподели я с приятели! 🙂

Успех,
Велизар


И още нещо! 

От скоро започнах да снимам и видеа по статиите ми. Дълго време се канех да го направя и все отлагах, но отсега нататък смятам да заснемам по едно кратко видео към всяка статия (или поне към повечето).

Ако видеото ти допадне, абонирай се за канала ми 🙂


Онлайн Предприемач, Блогър, Инвеститор, Автор - #1 книга за ПОСТИГАНЕ НА ЦЕЛИ в България

Site Footer