Искрено и лично за парите – част II

В първата част на тази статия (Искрено и лично за парите – част I) ти казах какви според мен са вярванията, които блокират достъпа ни до парите и успеха. Статията сама по себе си не съдържаше конкретни стъпки, с които тези вярвания да могат да се “преборят”. Нейната цел не беше такава.

Ето защо има нужда от втора част, в която смятам да споделя какви точно са правилните вярвания за парите (според мен) и как можеш да ги придобиеш и да ги накараш да работят за теб!

Защото, ако нямаш правилните вярвания за парите, няма смисъл да се опитваш да печелиш много – мозъкът ти винаги ще блокира достъпа ти до изобилието. Всяка промяна следва да започне отвътре!

И така – да започваме с вярванията, които са само 2. Защо само 2? Защото, знаете, че никога няма да ви кажа нещо, без да го обвържа с конкретен план за действие. А две нови вярвания на първо време са напълно достатъчни и не трябва да претоварваш мозъка си с прекалено много нови вярвания.

А и това не е статия от типа на “6 начина да станем богати”, която прочиташ, съгласяваш се с нея и я забравяш в следващите 20 минути, защото в нея няма нищо actionable, както се казва на английски. Тази статия има за цел да те накара да предприемеш действие и да направиш трайна промяна в живота си.

И така – кои са вярванията:

 

Вярване I – Парите са добро – те ми дават свобода и право на избор

 

Тук едва ли е нужно да обяснявам, така че го оставям на вашето въображение!

 

Вярване II – Мое задължение е да съм богат, за да оставя отпечатък върху света

 

Винаги съм вярвал, че е наше задължение да оставим отпечатък върху света. И с това не визирам само да оставим поколение. Не познавам успешен човек, който да вярва, че единственият смисъл на живота е да оставиш деца.

Тук визирам приноса в живота на другите хора, който можеш да направиш с пари. А той може да бъде огромен и много разнообразен. Това вярване е много важно, защото ще си много по-мотивиран да действаш, ако знаеш, че можеш да бъдеш разликата и за друг човек.

 

План за действие

 

И така, като генерален съвет към теб – прави си план за действие след всяка книга, семинар и т.н. Запитай се какво е actionable и какво можеш да започнеш да развиваш в живота си ВЕДНАГА!

Isn-t-it-time-to-take-action

Това е истинската стойност, а не самото четене на книгата или посещението на семинара. Самото четене/посещение носят удовлетворение на момента, но точно след 10 дни ще си забравил почти всичко. За да постигнеш наистина голяма промяна вживота си, трябва да си готов да се променяш. И така – план за действие:

 

Какво да правиш

 

◙ Всяка нощ, преди да заспиш, си повтаряй горните 2 твърдения по 15-20 пъти.

◙ Всяка нощ, преди да заспиш, за 5 минути си представяй как би изглеждал животът ти, ако си много богат.

◙ Всяка сутрин, след като се събудиш, си повтаряй горните 2 твърдения по 15-20 пъти.

◙ Всяка сутрин, след като се събудиш, си представяй как би могъл да промениш живота на конкретен друг човек или група от хора, ако си много богат.

◙ Създай си навик по веднъж на ден, когато видиш нещо скъпо (например кола, къща и т.н.), да си представяш, че ти го притежаваш.

◙ Прочети следните книги: “Мисли като милионер и ще бъдеш милионер” на Т. Харв Екър, “Малка библия на парите” на Стюарт Уайлд и “Науката да бъдеш богат” на Уолъс Уотлъс.

◙ Постави си конкретна парична цел (например колко искаш да изкарваш на месец) и започни да я преследваш, следвайки насоките ми за постигане на цели (прочети и трите части). (линк към първа статия)

Пари

 

Какво да не правиш

 

◙ Не си поставяй ограничения за това колко можеш да изкараш. Вярвай, че можеш да бъдеш и милиардер, ако искаш.

◙ Не си поставяй ограничения за това какво можеш да имаш. Дори до теб да мине Bugatti Veyron, кажи си, че тази кола би била прекрасна опция за теб.

◙ Не завиждай на богатите – дори ако те са станали такива по нечестен начин.

Оставям те сам да решиш как да вкараш нещата от списъка “Какво да не правиш” в живота си.

Разбира се, можеш да персонализираш плана за действие както решиш за добре, стига да следваш генералната посока и философия на казаното!

Запомни, че това е само вътрешната част от промяна. Аз, като човек на действието, задължително трябва да ти кажа, че трябва да действаш, ако искаш да видиш резултати.

Смятам, че казаното по-горе ти е напълно достатъчно, за да тръгнеш по пътя на изобилието. И помни – целенасоченото ДЕЙСТВИЕ може да ти даде за една година повече, отколкото “законът за привличането” може да ти даде за 100 години.

Ако искаш да разбереш повече за поставянето и изпълнението на цели, прочети поредицата ми от статии по тази тема:

Как да постигнем (почти) всяка цел – Част I – Капанът на волята

Как да постигнем (почти) всяка цел, която искаме – Част II – Поставяне на цели

Как да постигнем почти всяка цел, която искаме – Част III – План за действие

Успех!

Ако тази статия ти е харесала, моля сподели я с приятели!

 


И още нещо! 

От скоро започнах да снимам и видеа по статиите ми. Дълго време се канех да го направя и все отлагах, но отсега нататък смятам да заснемам по едно кратко видео към всяка статия (или поне към повечето).

Ако видеото ти допадне, абонирай се за канала ми 🙂


Онлайн Предприемач, Блогър, Инвеститор, Автор - #1 книга за ПОСТИГАНЕ НА ЦЕЛИ в България

Site Footer