Как докарах няколко десетки хиляди приход, без да плащам за реклама

Всички знаем, че каквото и да продаваме е изключително важно по какъв начин го представяме пред потенциалните купувачи.

Тоест каква оферта им правим.

Нека ти разкажа една история в тази връзка.

Мой приятел продаваше продукт в Amazon. Помоли ме да го оптимизирам, като направя офертата по-привлекателна. Аз приех.

Успех в интернет

Тествах различни промени по офертата, докато накрая не открих успешната комбинация. Знаейки какво работи, аз продължих да тествам други елементи от офертата, докато в крайна сметка не стигнахме до 25% conversion rate на покупка – това значи, че един от всеки четирима души, които видят продукта, го купува. Преди това беше около 15%.

Тези 10% отгоре са огромна разлика. Знам, че много хора няма да повярват, че може да се достигне такъв conversion rate, но съм го виждал с очите си, а и все пак това е Amazon, а там хората са в настроение за покупки, да не говорим, че и продуктът беше доста евтин.

Този резултат му позволи да “издуха” дори големите щатски брандове в тази ниша, защото моят приятел можеше да харчи повече за реклама от тях, а и тя беше по-евтина, тъй като Amazon видя, че това е оферта, която се продава добре.

продавай

Ще ти го дам и в цифри.

От този продукт се продаваха около 15 бройки на ден, преди да променя офертата. След като я промених, започнаха да се продават по 25 бройки на ден със същия бюджет за реклама (някои дни стигаше и до над 30, дори над 40!).

Този приятел печелеше чисто между 6 и 8 долара на бройка в зависимост от това колко се харчеше за реклама всеки ден, тъй като тя е променлив разход.

Ако кажем, че е започнал да прави средно по 10 нови продажби на ден с по 7 долара печалба на бройка, това прави $70 на ден чиста печалба повече от преди да се промени офертата.

За 365 дни това е 25 550 долара или над 43 000 лв. чиста печалба, сметната по сегашния курс на долара.

Яко, нали?

Ето как точно го направих? Лесно – просто промених съдържанието на листинга по този начин.

 • Първо си записах идеи за основните елементи, които трябва да тествам в този листинг (нали помниш, че е Amazon). Те са заглавие на продукта, bullet points и снимка. За всеки един от тези елементи имах 3 примерни идеи какво да се тества.

 

 • Започнах със снимката. Не си спомням за точно колко време тествах, но да кажем, че е било 4 дни за всяка снимка или общо 12 дни. На дванадесетият ден вече знаех коя снимка работи най-добре.

 

 • Продължих с булетите. Отново 12 дни тестове. Всъщност те се оказаха нещото, което донесе най-голямата разлика в продажбите.

 

 • Накрая стигнах до заглавието – отново 12 дни тестове на трите идеи и отново победил в края.

На практика това, което направих, е че дадох на хората съдържание във формата на снимки и текст, но не каквото и да е съдържание, а такова, каквото те искат да видят.

Да, съдържанието продава! За този бизнес съдържанието “струваше” 43 000 лв. чисто на година. За един друг бизнес, за който ще си говорим след малко, сумата е $18 милиона долара!

Силата на образователното съдържание

Но искам да ти кажа едно друго интересно нещо.

Знаеш ли, че откакто използваме писмено съдържание (блог публикации) в бизнеса си, продаваме в пъти по-добре.

Да, сериозно. Имаме статии, които са изкарали над 10 000 лева!

А един от най-известните Facebook маркетолози в света – Ezra Firestone, е изкарал над $18 милиона само от една единствена статия! 

Ето линк към нея. Ако ти трябва човек, който да ти напише такава статия, виж тук.

Макар системата на Ezra е малко по-сложна, в общи линии той праща трафик от жени да прочетат тази статия и след това ги ретаргетира във Facebook с конкретна оферта за най-продавания продукт на този бранд (брандът се казва Boom By Cindy Joseph и продава козметика). 

18 МИЛИОНА долара!

Изключително малко бизнеси в България използват блог съдържание, за да образоват потенциалните си клиенти, преди да се опитат да им продадат.

А знаеш ли кой е майсторът в писането на статии в България –
Стойне Василев от SmartMoney.bg!

от 0 до 1 000 000

Само за няколко години той успява да докара трафик от над милион души на сайта си (уникални посетители), част от които се абонират за email листа му и му стават клиенти.

Стойне не използва платена реклама, за да пълни обученията и семинарите си.
Той просто пише така, че да грабне вниманието на публиката.

А какво да кажем за видео съдържанието?

В днешно време то продава по-добре и от писменото съдържание, защото повечето хора предпочитат да гледат, отколкото да четат. И хората купуват от видео.

И то доста.

Преди време гледах статистики за това колко се продаваше един наш продукт. Установих, че трафикът, който идва от постове с видео, е 3 пъти по-вероятно да купи от трафикът, който идва от постове с картинка.

Едно видео, което беше направено по правилния начин, донесе над 26 000 лв. приход за един от бизнесите ми в България.

А кой е правилният начин?

Отговорът имат Никола и Стан от Aesthetic by Science.

aesthetic by science

Само за 2 години с почти нулев бюджет те успяват да развият YouTube канала си до над 30 000 абонати, 4 милиона гледания, да изградят една от най-големите фитнес общности в България. Но не само това. Използвайки силата на видеото те успяват да запишат десетки хора за коучинг с тях и изграждат сериозен бизнес.

Всичко това използвайки силата на видеото и, разбира се, образовайки потенциалните си купувачи.
Нещо, което отново подчертавам, почти не се прави в България и е огромна възможност.

Думите, изображенията и видеата, и като цяло съдържанието, което представяш на хората, има значение – независимо дали сега стартираш или вече си напреднал в онлайн бизнеса.

Добре, де!

Но какво общо има между Стойне, Никола и Стан, и теб? И как по-точно да използваш съдържание в своя бизнес?

Радвам се, че попита!

Общото между тях е, че те ще бъдат лектори на Online Business Conf 2019 – най-голямата конференция за онлайн бизнес, правена в България, която ще се проведе на 14 април в зала 3 на НДК. 

На нея:

 • Стойне ще говори по темата:
  От 0 до 1,000,000: Как превърнах SmartMoney.bg от нишов блог в най-популярния сайт за лични финанси в България
 • Никола и Стан ще говорят по темата:
  Как да развием личен бранд от нулата чрез видео съдържание
 • А аз ще говоря по темата:
  Как да представиш всеки продукт и услуга по начин, който ще накара потенциалните купувачи да го желаят

Вече говорихме за това колко е важно съдържанието за един бизнес и как буквално с едно съдържание можеш да “излетиш”. Всяко съдържание, което поставяш пред потенциалните купувачи, било то видео, статия или оферта, може изцяло да промени бизнеса ти.

Ела и научи повече за това как да правиш съдържание, което продава!

На събитието ще присъстват над 1200 души, а около 1/3 от залата се запълни само за 4 дни, така че ако имаш интерес, по-добре запази билета си сега (в момента и цената е промоционална). Свършат ли билетите, няма да допуснем никакви нови хора, и билета няма да се продават на място. 

Също така вече можеш да поръчаш билета си с наложен платеж, тоест да имаш физически билет,  който да заплатиш при получаването. 🙂

Използвай промокод 15OFF за 15% отстъпка от цената на билета (важи за първите 100 записани с този код).

>>> Запиши се тук <<<

Освен всичко за съдържанието, ще имаш възможност да научиш повече и за това как да създадеш, таргетираш и оптимизираш Facebook рекламите си по правилния начин.

По темата ще говори моят приятел и партньор д-р Бо, който само за няколко месеца успя да постигне оборот от над $800 000, продавайки един-единствен продукт на най-конкурентния пазар в света – САЩ.

пари от интернет

И, да, той продава във Facebook.

След като стратегиите му работят за САЩ, представи си колко добре биха работили за България!

Нямаш бюджет за реклама? Няма проблеми! Ник Чакъров ще говори за това как да продаваш в платформи като eBay, Amazon и Etsy, които ти дават готов трафик от милиони купувачи, пред които можеш да представиш продуктите си!

как да продаваме

Ела и научи повече за това как да правиш съдържание, което продава!
Използвай промокод 15OFF за 15% отстъпка от цената на билета (важи за първите 100 записани).

>>> Запиши се тук <<<

Обещавам ти, че практическата информация, която ще получиш на Online Business Conf 2019 няма да може да се сравни с никое друго събитие, на което си бил.

Ако следиш работата ми, вероятно знаеш, че преди около година с моите приятели и колеги, д-р Бо и Ник Чакъров, пуснахме първото издание на курса ни Първи 1000 лв. Онлайн.

Той се превърна в огромен успех за огромна част от студентите ни, които предприеха действие по наученото.

Буквално имаше хора, които не са продали една химикалка в живота си, които започнаха да правят по над 1000 лв. печалба за един ден!

Ето един такъв пост:

1000 за 1 ден

Ето и още един такъв резултат, постигнат с помощта на книгата на мен и д-р Бо “Мисия Онлайн Бизнес” (която представя същият бизнес модел като курса):

1250 за 3 дни

Разбира се, има и десетки хора, които просто създават един симпатичен страничен доход, който задоволява нуждите им – например няколкостотин лева на месец. Имаме хора, които достигат до този доход буквално в първия месец!

Смятаме и със събитието да дадем такава стойност, каквато даваме с другите си продукти!

Нямам търпение да се видим на живо! Очаквам те!

Използвай промокод 15OFF за 15% отстъпка от цената на билета (важи за първите 100 записани).

>>> Запиши се тук <<<

Успех!

Velizar V

 

 

Онлайн Предприемач, Блогър, Инвеститор, Автор - #1 книга за ПОСТИГАНЕ НА ЦЕЛИ в България

Site Footer