На една идея разстояние или как влязох в най-добрата си физическа форма

Идея и действие.

Това е всичко, което ти трябва, за да постигнеш целите си в определена област.

Но има една уловка – идеята трябва да е правилна, тоест да те води в посоката, в която искаш да отидеш.

Пример – много хора, които са с наднормено тегло, отделят значително количество време да сравняват хранителни добавки, да се чудят по коя програма да започнат да тренират или да избират “перфектната диета”.

Това е добре, но мога да ти кажа, че почти всяка диета може да те доведе до резултати – независимо дали е кето, НВД, IIFYM. Ако не ми вярваш, виж в Google – ще забележиш, че хората постигат резултати с всяка една от тези диети.

Да научиш коя е най-добрата диета не е “идеята”, която може да те доведе до резултатите, които искаш да постигнеш.

Напротив – тази идея, колкото и да действаш по нея, само ще те отдалечи от целта ти, защото ще те накара да се интересуваш от неща, които нямат непосредствено значение за резултатите ти.

Най-добрата ми форма

“Идеята”, която ще те доведе до желаните резултати е да се замислиш за това коя диета би спазвал дългосрочно и да започнеш нея.

Както казва моят приятел Лазар Радков:

Най-добрата диета е тази, която спазваш дългосрочно.

Аз лично съм тренирал и съм се хранил по всякаква щури начини, докато достигнах до тези, които работят за мен.

Само 2 идеи ми помогнаха да изглеждам по тотално различен начин – една за тренировките и една за храната.

Да започнем с диетата. Тук, както вече споменах, правилната идея за мен беше да открия диета, която мога да спазвам дългосрочно. След известно лутане открих такава диета – IIFYM (гугълни я, ако не знаеш какво представлява, но в най-общи линии трябва да спазваш определен калориен прием и се следят калории).

Спазвайки тази диета, аз имам план за това какво правя, когато съм навън, когато съм извън града и всякакви други такива обстоятелства, които ми пречат да следвам плана си стриктно.

Резултатът: от 62 кг момче, което тежеше колко приятелката си, станах над 73 кг, като основно съм качил мускули (не съм си мерил мазнините, но визуално почти не съм мръднал като дебелина).

Ето ме преди година и нещо и сега:

 

Не ме питай за корема – и тогава нямах плочки, и сега нямам. Пък и като си 62 кг, плочките някак не се броят. Скоро обаче очаквам да имам 🙂

Казвам ти – само една идея ми трябваше, за да имам този резултат.

И това беше идеята да си избера диета и да опиша всички възможни сценарии за това какво ще правя, ако нещо се “обърка”. И да действам с яснота за това какво трябва да правят във всяка ситуация.

И между другото загледай се зад мен на втората снимка – ще видиш един човек.

Това е треньорът ми Алекс. Преди да започна да тренирам с треньор, пробвах всякакви методи, приложения и като цяло идеи, които да ми помогнат да съм редовен. Това включва приложения като Freeletics, интервални тренировки, street fitness и какво ли още не.

Нищо не проработи така че да ми даде резултатите, които наистина исках, просто защото за мен най-важното беше не дали методът работи, а дали мога да го спазвам дългосрочно.

Идеята за треньор е нещо, от което винаги съм бягал, защото ми се струваше, че само ще си давам парите. Оказа се, че съм бил далеч от истината. Тренировките с треньор не само ми помогнаха да изпълнявам упражненията правилно и да ги нагаждам по-добре спрямо усещанията си, но и да съм редовен, защото знам, че не мога да изпусна тренировка просто така, когато съм се разбрал с треньора.

Ето ги двете идеи, които обърнаха играта за мен в сферата на фитнеса:

  • За диетата – да видя какво би работило за мен дългосрочно и да създам план за действие, който да прилагам при нетипични ситуации, като пътуване извън града.
  • За тренировките – да си наема треньор, който да следи за правилното изпълнение на упражнения и да ме мотивира да се появявам на тренировка.

Що се отнася до бизнеса, правилото за една правилна идея, която може да обърне всичко за теб, също важи. Разбира се, трябва да разбереш коя е правилната идея.

За мен лично това е била идеята да моделирам нещата, които вече работят, като, разбира се, прибавя и собствен нюанс към тях. Така, вместо да се опитвам всеки път да откривам топлата вода, аз просто взимам идеи от най-добрите и ги преработвам.

Ще ти дам един пример.

Преди време прихванах една идея от семинара eCommerce AllStars на Ezra Firestone. Тоест да образоваш потенциалните купувачи, преди да се опиташ да им продадеш. Звучи лесно, но много малко бизнеси го правят.

И преди съм образовал, но на семинара получих една допълнителна идея за това как да го правя. Виж само разликата във възвръщаемостта на рекламата, когато образоваш, и когато не образоваш потенциалните си купувачи (тоест да ги пратиш директно на продажбена страница).

Ето какви резултати постигах, когато продавах, без да използвам съдържание:

Най-добрата ми форма

Ето какъв беше резултатът, след като започнах да продавам със съдържание:

Най-добрата ми форма

Това е постигнато за по-малко от месец и то на българския пазар.

В първия случай потребителите са изпратени директно на продажбената страница, във втория – първо са прекарани през съдържание (статия), където да могат да се запознаят с ползите на продукта и чак след това са изпратени на продажбената страница. Ако искаш такава статия, виж тук.

Разликата във възвръщаемостта е над 10 пъти. А отново подчертавам, че става въпрос за един и същ продукт.

Чакай! Какво общо има физическата форма, в която си в момента, с възвръщаемостта на рекламата ти?

Ще ти отговоря – и двете са резултат от една или повече идеи, по които аз съм действал.

Една идея може да промени много за теб.

В определени случаи и ако идеята е правилната – целия ти живот.

Ето защо те каня да дойдеш на Online Business Conference – конференцията, на която ще се споделят идеи за онлайн бизнес (някои от които ще бъдат приложими за теб, независимо дали си начинаещ или напреднал).

Дали на конференцията ще намериш идея, която за теб да е “правилната”, не мога да ти кажа, но определено ще се постараем да ти дадем максимално много такива.

В момента остават само 200 места за конференцията, а както вече съм ти споделял – свършат ли билетите, повече няма да имаш възможност да присъстваш и няма да правим компромис с това.

В момента можеш да се възползваш и от промокод velizar15 – с него ще получиш 15% отстъпка от цената на билета.

>>> Поръчай билета си тук <<<

Ти си само на една идея разстояние от това, което искаш.

Време е да я сграбчиш.

Ще се видим скоро!

Velizar V

Онлайн Предприемач, Блогър, Инвеститор, Автор - #1 книга за ПОСТИГАНЕ НА ЦЕЛИ в България

Site Footer