Най-важният урок, който научих от първите си изкарани 800 лв. онлайн

Ако четеш блога ми от достатъчно дълго време, знаеш, че в бизнеса аз винаги обичам да следвам утвърдени и работещи бизнес модели. Тоест, да копирам нещо, което вече се е доказало като работещо, вместо да откривам топлата вода.

И смея да кажа, че това работи страхотно за мен. Нека обаче ти разкажа историята за това как научих този урок и как ти можеш да направиш първите си пари онлайн, като следваш този урок.

Online-Business

През 2014 г., малко след като ме уволниха от работа, се чудех как да изкарам пари онлайн. Пробвах всякакви начини, но нищо не работеше, а парите ми свършваха.

Пробвах дори да качвам игри в торент тракерите, като кодовете за тези игри бяха архивирани и защитени с парола. Ако искаш да вземеш паролата, трябва да попълниш анкета, за която аз получавах няколко цента.

Знам, че е странно, но и този “бизнес модел” не проработи. Грам не проработи. Направо не е за вярване 🙂

И така аз си продължавах да пробвам различни модели, докато един ден обаче се натъкнах на един интересен курс, който представяше бизнес модела на дропшипинга. Беше изцяло във формата на видео и идеята определено ме спечели!

Но… голям проблем! Този курс струваше $20…НА МЕСЕЦ. Ужас!

Досега никога не бях плащал за информация в този вид и не бях свикнал да го правя, но реших да рискувам и си го купих.

Вече платил за информацията, нямах друг избор, освен да започна да го следвам. Отначало бях доста скептичен, но реших да следвам модела, без да го подлагам под съмнение – така или иначе нямаше много какво да губя!

И вярата в процеса ми се отплати – само няколко дни, след като започнах да прилагам системата, направих първата си продажба.

Online-Business

ПЪРВАТА СИ ПРОДАЖБА! Не можех да повярвам! И тогава нещо в мен се обърна – като че ли доказах на себе си, че пари онлайн могат да се изкарат и че само следва да следваш правилния и работещ бизнес модел.

Само няколко месеца по-късно вече бях започнал да правя по 800 лв. на месец и можех да се издържам с новия си бизнес.

Тук научих един от най-ценните си уроци в бизнеса – ако искаш да постигнеш нещо съществено, винаги следвай модел, който вече се е доказал като работещ, а не се опитвай да откриеш топлата вода.

Основната ми грешка, преди да започна с работещия бизнес модел на дропшипинга, беше, че се опитвах САМ да открия модел, който да работи за мен.

Което не е невъзможно, но определено е път, по който има доста болка и фрустрация и много хора не са готови да го извървят. А и, както казах вече, няма нужда да го правят.

В интернет могат да се намерят два типа съвети – едните са хаотичните и неподредели, другите структурирани  и последователни съвети.

Разликата е в това, че последните не са безплатни. Никой няма да ти даде информация, която се е мъчил и харчил пари, за да открие, безплатно.

Аз лично научих това, като платих тези прословути $20, за да се науча на модел, който доказано работи при голяма част от хората (защото няма модел, който да работи при всеки).

От тогава прилагам това правило във всяка сфера на живота си:

  • В тренировките си плащам за треньор, който да ми даде работещ модел, като ми каже какво да правя, за да кача мускули/сваля мазнини.
  • В бизнеса си плащам, за да се уча от най-добрите, защото знам, че инвестираните в знания пари се връщат многократно.

Странното е, че предишният ми АЗ се “ровеше” по фитнес списанията и сайтовете, за да намери информация за това как да направи мечтаното тяло.

Не случайно така и не постигнах съществени резултати в тренировките, преди да си наема треньор, който да ми изложи правилния и работещ модел.

Online-Business

Знам, че много хора искат да намерят работещ модел за генериране на доход от Интернет като мен, но не могат да се ориентират в онлайн джунглата от възможности и информация. Почти всичките въпроси към мен са свързани с темата как да се изгради онлайн бизнес.

Моят отговор винаги е бил да следват утвърден бизнес модел, който доказано работи. Такива модели предлагат някои от най-скъпите курсове в света като 100k Factory и Amazing Selling Machine.

Има обаче един проблем – първият курс струва 4000 лв., вторият 7000 лв.

Ако започваш да правиш онлайн бизнес, това е прекалено голяма сума, която трябва да инвестираш в началото. Ето защо много хора не оставаха доволни от моят отговор и искаха аз да им дам мой продукт по темата.

Аз им отговарях, че нямам такъв, но може би някога ще имам! И този момент дойде.

След дълго тестване и изтощителни записвания, с моите приятели Ник Чакъров и Д-р Бо създадохме нашият пилотен курс – Първи 1000 лв. онлайн!

В него представяме работещ бизнес модел за eCommerce (електронна търговия), за който не ти трябват:

  • Сайт – ще продаваме директно във Facebook на българския пазар (ще създадем електронен магазин, чак когато имаме печеливш продукт)
  • Бизнес идея ще намираме и тестваме “готови” физически продукти по определени параметри (не се налага да купуваш нищо предварително)  
  • Голям бюджет – бързо, лесно и евтино ще тестваме продукти и ще закупим продуктите накуп, чак след като имаме продукт, който доказано се продава добре
  • Задълбочени маркетинг познания – базови познания относно Facebook маркетинга са напълно достатъчни и ние ще ви ги дадем

Според нас това е един от най-лесните бизнес модели, с който човек може да започне да прави пари онлайн.

<<<<< Научи Повече За Курса Тук!>>>>>

 

Системата върви така:

Намираме “горещ” продукт ⇨ Тестваме го евтино с Facebook реклама в България ⇨ Купуваме по-голям инвентар ⇨ Скалираме рекламата ⇨ Изграждаме онлайн  магазин

Държа да отбележа, че това, което преподаваме не е магия или схема за бързо забогатяване. Няма магия в това, което преподаваме – само common sense.

Над 100 души вече тестваха курса и някои от тях от НУЛАТА изградиха своите онлайн бизнеси благодарение на него!

<<<<< Виж ревютата им тук >>>>>

 

Но нека те предупредя! Фактът, че бизнес моделът е работещ, в никакъв случай не означава, че гарантираме, че всеки ще направи пари от него.

Създаването на бизнес онлайн изисква работа и отдаденост, а включва и риск. Това, че определен бизнес модел работи, в никакъв случай не означава, че ще работи за теб!

 

Просто искам да бъда честен с теб – не мога да ти гарантирам, че ще успееш. Ако имаш големи съмнения или си прекалено скептичен, по-добре не влизай в курса.

Въобще разгледай страницата на курса подробно – имаме много детайлно описание на курса, както и секция с въпроси и отговори.

Знам, че не си свикнал продавачът на определен продукт да те разубеждава да купиш, но аз държа на честността.  

Влез в страницата, виж ревютата на предишната група, виж секцията с често задавани въпроси и реши за себе си дали искаш да се спуснеш в своето предприемаческо приключение онлайн!

<<<<< Научи Повече За Курса Тук!>>>>>

 

Успех!

Velizar V

Онлайн Предприемач, Блогър, Инвеститор, Автор - #1 книга за ПОСТИГАНЕ НА ЦЕЛИ в България

Site Footer